Eddy Pelkmans

Spelers interview Showdown DNA Tilburg nr.6
in deze rubriek zullen we onze spelers aan u voorstellen.
Vandaag in de spotlights: Eddy Pelkmans

Spelers interview Showdown DNA Tilburg
Naam; Eddy Pelkmans
Leeftijd:62

Hoe lang speel je al showdown: vanaf September 2011

Wat is je leukste herinnering showdown gerelateerd:Het sociaal contact in onze doelgroep die je in deze trainingen kan onderhouden

Wat is je beste overwinning geweest:
Tweemaal een derde plaats in de Belgische competitie en een eerste plaats in de b poule tijdens het 25 jarig bestaan van showdown Tilburg :

Wat zou je nog eens willen doen op showdown gebied: een plekje hoger op het podium van het bk

Waarom is voor jou showdown jouw sport: Sport is steeds een rode draad geweest tijdens mijn leven , in het jaar een tweede plaats behaald in de motorcross tijdens het BK , nadien kwamen er 2 dochters uit de bloemkolen. Waarbij ik de risicofactor op te hoog vond en ik overstapte op wielrennen wat me ook eerste prijzen opleverde. Nu ik visueel gehandicapt ben, ben ik op zoek gegaan naar alternatieven en zo kwam showdown op de proppen.
Toen ik deze sporttak in 2011 introduceerde in Belgiƫ sloeg dit in als een bom, met positieve reacties van de sporttak gehandicapten Belgie.

Wat wil je nog kwijt:
Sport is en blijft een belangrijk onderdeel in mijn leven , een manier om stress onder bedwang te houden , je lichaam en geest te onderhouden .
Ik ben nu 62 jaar en hoor regelmatig van leden die rond die leeftijd de boeken dicht doen , dit bevreesd me een beetje omdat ik nu al ondervindt dat de reflexen verminderen .
Maar zolang de gezondheid het toelaat gaan we er gewoon mee door!.